mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kapuśniak bogaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny gęsty i bogaty kapuśniak

Kapuśniak bogaty

Składniki:

Kapuśniak bogaty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak bogaty
Mięso myjemy i zalewamy woda Kapustęi drobno kroimy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do tego dodajemy 1 liść laurowy, po 3 ziarenka ziela angielskiego Gotujemy na niewielkim ogniu, aż do miękkości. W drugim garnku gotujemy rosół. Mięso zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, odrobinę soli. Kiedy mięso trochę zmięknie, dorzucamy startą na dużych oczkach marchew, pietruszkę i seler. dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Przelewamy kapustę z wywarem do rosołu i dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną na jednej łyżeczce masła cebulę oraz boczek Na pozostałym maśle podsmażamy mąkę, aż zbrązowieje i dodajemy do kapuśniaku I dobrze doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem.