Sposób przygotowania:
Kapuśniak przy okazji
Przygotować składniki na wywar drobiowy ( kurczak , marchew , seler , pietruszka , szczypta soli, liść maggi ) . Zalać 1,5 litra wody . Gotować ok. godziny . Wyjąć warzywa i mięso . Wywar przecedzić .Doprawić wywar kostką bulionową i maggi .
Jeśli robimy galaretki odlać szklankę wywaru a dolać szklankę wody .Wrzucić warzywa ( kapustę , ziemniaki , paprykę , pomidor , koper , wyjęte z wywaru i pokrojone w kosteczkę -marchew , seler i pietruszkę , usmażoną cebulę ). Dołożyć resztę listków maggi ogrodowego , kminek i szklankę wody .
Gotować ok. 40 minut .Doprawić do smaku dokładając ketchup i przyprawiając .
Do odlanego wywaru dodać namoczone 2 łyżeczki żelatyny , pół ząbka roztartego czosnku, mięso rozdrobnione, 1 łyżeczkę natki pietruszki , pokrojoną w plasterki marchew i zrobić galaretki .
Można zrobić sam kapuśniak - wtedy wkładamy do garnka wszystko razem i gotujemy 1 godzinę .Wyjmujemy mięso , obieramy , dzielimy na kawałki i wkładamy do zupy .
Jeśli robimy galaretki odlać szklankę wywaru a dolać szklankę wody .Wrzucić warzywa ( kapustę , ziemniaki , paprykę , pomidor , koper , wyjęte z wywaru i pokrojone w kosteczkę -marchew , seler i pietruszkę , usmażoną cebulę ). Dołożyć resztę listków maggi ogrodowego , kminek i szklankę wody .
Gotować ok. 40 minut .Doprawić do smaku dokładając ketchup i przyprawiając .
Do odlanego wywaru dodać namoczone 2 łyżeczki żelatyny , pół ząbka roztartego czosnku, mięso rozdrobnione, 1 łyżeczkę natki pietruszki , pokrojoną w plasterki marchew i zrobić galaretki .
Można zrobić sam kapuśniak - wtedy wkładamy do garnka wszystko razem i gotujemy 1 godzinę .Wyjmujemy mięso , obieramy , dzielimy na kawałki i wkładamy do zupy .