zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kapuśniak na indyczej golonce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kapuśniak z kiszonej kapusty, na indyczej golonce. Pyszna i pożywna zupa, można ją podać z ziemniakami.

Kapuśniak na indyczej golonce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniak na indyczej golonce

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na indyczej golonce
Golonkę myję, przekładam do garnka i zalewam wodą, dodaję plasterki czosnku, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i liście laurowe, solę i gotuję do momentu aż mięso da się obierać.

Dość miękkie obieram z kości, i kroję na mniejsze kawałki. Do wywaru przekładam pokrojoną kapustę kiszoną, pokrojone mięso i gotuję.

Pod koniec dodaję pół łyżeczki pieprzu z kolendrą, jeśli jest potrzeba można dodać soli lub przyprawy w płynie. Do kapuśniaku można podać , ugotowane osobno ziemniaki.
Kapuśniak na indyczej golonce
Etap 1 Dość miękkie obieram z kości, i kroję na mniejsze kawałki.
Kapuśniak na indyczej golonce
Etap 2 Do wywaru przekładam pokrojoną kapustę kiszoną, pokrojone mięso i gotuję