Sposób przygotowania:
Kapuśniak na indyczej golonce
Golonkę myję, przekładam do garnka i zalewam wodą, dodaję plasterki czosnku, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i liście laurowe, solę i gotuję do momentu aż mięso da się obierać.
Dość miękkie obieram z kości, i kroję na mniejsze kawałki. Do wywaru przekładam pokrojoną kapustę kiszoną, pokrojone mięso i gotuję.
Pod koniec dodaję pół łyżeczki pieprzu z kolendrą, jeśli jest potrzeba można dodać soli lub przyprawy w płynie. Do kapuśniaku można podać , ugotowane osobno ziemniaki.
Dość miękkie obieram z kości, i kroję na mniejsze kawałki. Do wywaru przekładam pokrojoną kapustę kiszoną, pokrojone mięso i gotuję.
Pod koniec dodaję pół łyżeczki pieprzu z kolendrą, jeśli jest potrzeba można dodać soli lub przyprawy w płynie. Do kapuśniaku można podać , ugotowane osobno ziemniaki.