Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Kapuśniak na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny kapuśniaczek nadający się na niedzielny obiadek.

Kapuśniak na boczku

Składniki:

Kapuśniak na boczku

 

  • 10 dkg boczek surowy bez kości,
  • 1 sztuka ziemniak,
  • 1 sztuka marchew,
  • 10 dkg kapusta kiszona,
  • według uznania koperek suszony,
  • do smaku pieprz czarny mielony,
  • 1 sztuka kostka rosołowa

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na boczku
Do garnka wkładamy opłukaną raz kapustę kiszoną i zalewamy woda i nastawiamy.
Następnie obieramy i kroimy w kosteczkę ziemniaka oraz marchew.
Boczek surowy kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni po czym dodajemy do naszego kapuśniaczku.
Doprawiamy koperkiem oraz pieprzem, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

Tagi:

beza bezy