Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Karkówka pieczona w warzywach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Karkówka pieczona w warzywach z ziołami prowansalskimi- doskonała na obiad dla całej rodziny. Warto ją przygotować.

Karkówka pieczona w warzywach

Składniki:

Karkówka pieczona w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w warzywach
Karkówkę kroję na plastry i lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron papryką słodką, solą oraz pieprzem. Na oliwie obsmażam mięso z dwóch stron.

Marchewkę, pora, ziemniaki oraz cebulę obieram i kroję na mniejsze kawałki. Olej mieszam z ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Do marynaty wkładam warzywa. Mieszam.  

Warzywa razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Do środka wkładam podsmażoną karkówkę. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.