Sposób przygotowania:
Kapuśniak z młodej kapusty
Kapustę oczyściłam, obrałam ze starych liści, umyłam i drobno poszatkowałam.Lekko roztarłam z cukrem, solą i sokiem z cytryny. Zostawiłam na 15min. aby puściła sok.
Skrzydełka umyłam, zalałam 2 litrami zimnej wody i zagotowałam, odszumowałam.
Marchewkę oczyściłam, starkowałam.
Pora umyłam i drobno pokroiłam.
Selera opłukałam.
Do garnka ze skrzydełkami włożyłam marchewkę, pora, selera i pokrojoną w kostkę cebulę oraz kapustę.
Gotowałam 40 min.wyjęłam gałązkę selera a zupę zaprawiłam śmietanką, posypałam obficie posiekanym koperkiem.
Skrzydełka umyłam, zalałam 2 litrami zimnej wody i zagotowałam, odszumowałam.
Marchewkę oczyściłam, starkowałam.
Pora umyłam i drobno pokroiłam.
Selera opłukałam.
Do garnka ze skrzydełkami włożyłam marchewkę, pora, selera i pokrojoną w kostkę cebulę oraz kapustę.
Gotowałam 40 min.wyjęłam gałązkę selera a zupę zaprawiłam śmietanką, posypałam obficie posiekanym koperkiem.
pannanna
Henia