eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kapuśniak Eli z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapuśniak z młodej kapusty delikatny i pyszny. Szkoda że można go gotować tylko wczesnym latem kiedy jest młoda kapusta.

Kapuśniak Eli z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak Eli z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak Eli z młodej kapusty
Udko kurczaka umyć zalać 4 litrami wody,dodać ziele angielskie,liście laurowe,sól i gotować. W między czasie przygotować kapustę warzywa i ziemniaki. Kapustę umyć i pokroić dość grubo. Marchew i pietruszkę obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Do wywaru dodać jarzyny,kapustę,ziemniaki,kminek i gotować do miękkości warzyw. Z zupy wyjąć udko,obrać mięso ze skóry i kości. Obrane mięso pokroić i dodać do zupy. Gdy warzywa będą miękkie,wsypać kaszę mannę,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i gotować według przepisu na opakowaniu. Zupę rozlać do talerzy i ozdobić listkami pietruszki. Smacznego!
Kapuśniak Eli z młodej kapusty
Kapustę umyć,odsączyć i pokroić dość grubo.
Kapuśniak Eli z młodej kapusty
Marchew i pietruszkę obrać,umyć i pokroić w drobną kostkę.
Kapuśniak Eli z młodej kapusty
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.
Kapuśniak Eli z młodej kapusty
Do zupy dodać ziele angielskie,liście laurowe i kminek.