Sposób przygotowania:
Kapuśniak z pomidorami
Kapustę poszatkować. Wypłukać na durszlaku. Zalać wodą i gotować około 35 minut razem z kością.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki i marchewkę w plasterkach.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Następnie dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
2 łyżki mąki rozmieszać w szklance wody.
Wlać do zupy.
Doprowadzić do wrzenia.
Doprawiamy solą do smaku.
*na sam koniec można dolać troszkę słodkiej śmietanki co nada zupie lekko kremowego, słodkawego posmaku.
Smacznego :)
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki i marchewkę w plasterkach.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Następnie dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
2 łyżki mąki rozmieszać w szklance wody.
Wlać do zupy.
Doprowadzić do wrzenia.
Doprawiamy solą do smaku.
*na sam koniec można dolać troszkę słodkiej śmietanki co nada zupie lekko kremowego, słodkawego posmaku.
Smacznego :)