Sposób przygotowania:
Kapusta biała do obiadu
Kapustę szatkujemy wkładamy do garnka wlewamy wodę i gotujemy.
Cebulę obieramy kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki myjemy odsączamy i drobno siekamy.
Plasterki szynki szwarcwaldzkiej kroimy drobno.
Do rondelka wlewamy olej dodajemy szynkę i podsmażamy uważamy aby szynka nie spiekła się za mocno.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Ugotowaną kapustę odsączamy z wody doprawiamy solą i pieprzem dodajemy ocet, posiekaną natkę pietruszki i starte jabłka, wlewamy szynkę z olejem.
Mieszamy dokładnie.
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!!
Cebulę obieramy kroimy w kostkę.
Natkę pietruszki myjemy odsączamy i drobno siekamy.
Plasterki szynki szwarcwaldzkiej kroimy drobno.
Do rondelka wlewamy olej dodajemy szynkę i podsmażamy uważamy aby szynka nie spiekła się za mocno.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
Ugotowaną kapustę odsączamy z wody doprawiamy solą i pieprzem dodajemy ocet, posiekaną natkę pietruszki i starte jabłka, wlewamy szynkę z olejem.
Mieszamy dokładnie.
Podajemy na ciepło jako dodatek do obiadu.
POLECAM!!!
gusia1000