ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 270]

Surówka z białej kapusty do obiadu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to jedna z moich ulubionych surówek do obiadu. Biała kapusta, seler i rzodkiewka, to bardzo dobre połączenie.

Surówka z białej kapusty do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z białej kapusty do obiadu

 

  • mała biała kapusta
  • pól selera
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty do obiadu

ETAP 1:

Z kapusty odrzucić starsze liście i kapustę poszatkować. Dokładnie umyć i osuszyć ( najlepiej odwirować ).

Dodać 1/2 łyżeczki soli i bardzo mocno po ugniatać. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w słupki.

Można zetrzeć na tarce do warzyw. Selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać jogurt i świeżo mielony czarny pieprz. Gotowe.

Smacznego.

Surówka z białej kapusty do obiadu
Składniki na surówkę do obiadu - kapusta, seler, rzodkiewki
Surówka z białej kapusty do obiadu
Poszatkowana, umyta i osuszona kapusta