Sposób przygotowania:
Maślaczki w panierce
Grzyby obieramy, szybko płuczemy i osączamy. Na patelni rozgrzewamy masło i kładziemy 2-3 dość grube krążki cebuli i grzyby. Dusimy ok 5 min, zdejmujemy z patelni( można na papierowy ręcznik). Grzyby przestudzamy i oprószamy(dosłownie) solą i pieprzem.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy w miseczce. Grzyby panierujemy w bułce jajku i bułce albo tylko w jajku i bułce. Na patelnię dolewamy olej, dokładamy nowe krążki cebuli i grzyby które smażymy na rumiano.
Jajka wybijamy i roztrzepujemy w miseczce. Grzyby panierujemy w bułce jajku i bułce albo tylko w jajku i bułce. Na patelnię dolewamy olej, dokładamy nowe krążki cebuli i grzyby które smażymy na rumiano.