WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 519]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z białej kapusty jest idealnym dodatkiem do obiadu. Słodko - kwaśna, z dodatkiem mielonego pieprzu.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 0,5 małej główki kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę na drobno szatkujemy.

Cebulę kroimy w drobne piórka.

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce.

Wszystkie składniki przekładamy do miski i solimy, ugniatając. Zostawiamy na pół godziny, a następnie odlewamy sok.

Oliwę mieszamy z octem winnym, cukrem i mielonym pieprzem. Polewamy tym kapustę, mieszamy i odstawiamy do przegryzienia.