izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Kapusta biała z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszna, pachnąca boczkiem kapusta.

Kapusta biała z boczkiem

Składniki:

Kapusta biała z boczkiem

 

  • 1 szt. średniej kapusty białej
  • 1 szt. cebula biała
  • 30 dag boczku
  • sól
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • pieprz czarny mielony

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z boczkiem
Kapustę umyj, oczyść, poszatkuj. Włóż do garnka z osoloną woda i gotuj ją do miękkości. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.Boczek również pokrój w drobną kostkę. W międzyczasie boczek z cebulą włóż na patelnię i podsmaż. Do ugotowanej, gorącej jeszcze kapusty włóż podsmażony boczek z cebulą, dodaj ocet, cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem.

Tagi:

kapusta