Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta biała z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Biała kapusta z koperkiem jest bardzo smaczna

Kapusta biała z koperkiem

Składniki:

Kapusta biała z koperkiem

 

  • 1 kapusta biała,
  • 1 pęczek koperku,
  • 3 łyżki mąki,
  • 10 dag margaryny,
  • 2 łyżki octu,
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta biała z koperkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wsypać odrobinę soli, zalać wodą, zagotować. Następnie kapustę odcedzić i wlać szklankę czystej wrzącej wody. Gotować na półmiękko (ok 15 minut), następnie wlać ocet i gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, wsypać posiekany koperek i zagotować. Doprawić do smaku solą

Tagi:

kapusta