czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Kapusta czerwona - Bonne Femme

         
ocena: 1/5 głosów: 2

Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać

Kapusta czerwona - Bonne Femme

Składniki:

Kapusta czerwona - Bonne Femme

 

  • 700 g kapusty czerwnej
  • 80 g słoniny
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona - Bonne Femme
Słoninę pokrajać w kostkę, częściowo stopić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać wkostkę, usmażyć. Kapuste oczyścić z uszkodzonych liści, przekrajać na pół, usunąć głąb i grube nerwy, cienko poszatkować, wymieszać ze słoniną, cebulą i koncentratem pomidorowym. Skropić wodą, dusić do miękkości pod przykryciem często mieszając. Doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta