Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapusta czerwona na ciepło z dodatkiem smażonej cebulki i pysznych skwareczek.

Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami

 

  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • sól
  • 1 cebula
  • 3 łyżki smalcu ze skwarkami
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki octu
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami
Umytą kapustę drobno poszatkować, posolić, zalać 300 ml wody, dodać łyżkę octu dusić pod przykryciem. Smalec ze skwarkami stopić, zrumienić na nim cebulkę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebulą będzie rumiana dodać mąkę, zrumienić ją, dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić do smaku Kucharkiem, pieprzem i octem. Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami
Pokrojoną kapustę posolić, zalać wodą, dusić pod przykryciem.
Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami
Smalec ze skwarkami stopić, zrumienić na nim cebulkę.
Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami
Do smalcu z cebulką dodać mąkę, zrumienić.

Tagi:

kapusta