Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami
Umytą kapustę drobno poszatkować, posolić, zalać 300 ml wody, dodać łyżkę octu dusić pod przykryciem. Smalec ze skwarkami stopić, zrumienić na nim cebulkę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebulą będzie rumiana dodać mąkę, zrumienić ją, dodać do kapusty. Wymieszać. Doprawić do smaku Kucharkiem, pieprzem i octem. Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.
![Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-cebulka-i-skwarkami-148451.jpg)
![Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-cebulka-i-skwarkami-148452.jpg)
![Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami Kapusta czerwona z cebulką i skwarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-czerwona-z-cebulka-i-skwarkami-148453.jpg)