kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Kapusta gotowana z octem i cukrem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam kapustę gotowaną z octem i cukrem jako dodatek do obiadów

Kapusta gotowana z octem i cukrem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta gotowana z octem i cukrem

 

  • ½ główki białej kapusty
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 4 łyżki octu

 

Sposób przygotowania:

Kapusta gotowana z octem i cukrem
Kapustę obieramy z kilku górnych brzydkich liści, kroimy na pół lub na mniejsze części. Szatkujemy nożem na drobne kawałki lub robotem na szerszym ostrzu. Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy wodę tak żeby cała kapusta była zalana. Dodajemy smalec, sól, cukier. Zagotowujemy. Po zagotowaniu dodajemy ocet i gotujemy ok. 30 min.
Dodaje przepis mojej mamy na kapustę gotowaną z octem i cukrem, ponieważ bardzo ją lubimy a zawsze zapomnę jakie są proporcje ;)
Kapusta gotowana z octem i cukrem
Kapustę obieramy z kilku górnych brzydkich liści, kroimy na pół lub na mniejsze części.
Kapusta gotowana z octem i cukrem
Szatkujemy nożem na drobne kawałki lub robotem na szerszym ostrzu.
Kapusta gotowana z octem i cukrem
Kapustę wkładamy do garnka, wlewamy wodę tak żeby cała kapusta była zalana. Dodajemy smalec, sól, cukier. Zagotowujemy. Po zagotowaniu dodajemy ocet i gotujemy ok. 30 min.

Tagi:

kapusta