Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona z mandarynkami i koperki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna surówka z kiszonej kapusty - doskonała do smażonych ryb.

Kapusta kiszona z mandarynkami i koperki

Składniki:

Kapusta kiszona z mandarynkami i koperki

 

  • 30 dag kiszonej kapusty ( mało kwaśnej )
  • 1 mała cebulka
  • 1/3 małej puszki mandarynek w syropie odsączonych z zalewy
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • pieprz mielony
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z mandarynkami i koperki
Odcisnąć kapustę z soku ( jak jest za kwaśna to lekko przepłukać ).Mandarynki pokroić w kawałki, a cebulę w drobną kostkę .Wymieszać kapustę, cebulę , mandarynki, koper z olejem . Doprawić do smaku mielonym pieprzem.