Sposób przygotowania:
kapusta młoda duszona
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar umyć, oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier i sól, wymieszać i zagotować.
Rabarbar umyć, oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier i sól, wymieszać i zagotować.