Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

kapusta młoda duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna kapusta. Polecam każdemu!

kapusta młoda duszona

Składniki:

kapusta młoda duszona

 

  • 112 dag kapusty młodej
  • 7 dag cebuli
  • 5 dag smalcu
  • 5 dag mąki
  • 5 dag rabarbaru
  • 7 dag cukru
  • sól

Sposób przygotowania:

kapusta młoda duszona
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować, zalać małą ilością gorącej wody, posolić i gotować.
Rabarbar umyć, oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dodać do kapusty gdy prawie miękka i ugotować.
Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu.
Z pozostałego tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę.
Do kapusty dodać cebulę, zasmażkę, cukier i sól, wymieszać i zagotować.

Tagi:

kapusta