pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kapusta modra z gomasio

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można też dodać nać pietruszki.

Kapusta modra z gomasio Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta modra z gomasio

 

  • 1 główka kapusta czerwona,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,
  • gomasio,
  • 3 łyżki majonez tradycyjny,
  • cukier,
  • 1 cebula średnia

 

Sposób przygotowania:

Kapusta modra z gomasio
Kapustę szatkujemy. Mieszamy z octem i pokrojoną w kostkę cebulę. Posypujemy cukrem przekładamy do garnka i dusimy 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy majonez, posypujemy gomasio i gotowe.
Kapusta modra z gomasio
Parzenie kapusty

Tagi:

kapusta