KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Kapusta na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kto powiedział, że kapusta smakuje tylko latem ? Smaczna kapusta gotowana ze śmietaną i zasmażką. Podana na obiad z chlebem lub do ziemniaków.

Kapusta na gorąco Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta na gorąco

 

  • Kapusta biała 1 mała główka
  • Cebula biała 1 szt mała
  • Mąka pszenna 1 kopiata łyżka
  • Śmietana 12 % 2 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta na gorąco
Z kapusty zdjąć wierzchnie nadpsute i brudne liście. Odciąć głąb. Następnie poszatkować resztę kapusty. Przełożyć do garnka. Z cebuli zdjąć łuski, odciąć piętkę, umyć i pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę przełożyć do garnka z kapustą. Do garnka z kapustą wlać 1 szklankę zimnej wody i odrobinę posolić. Gotować do czasu aż kapusta zmięknie, od czasu do czasu mieszając. Na patelni rozgrzać olej, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Powstałą zasmażkę wlać do garnka z kapustą. Następnie do kapusty dodać śmietanę i koncentrat pomidorowy. Mieszać. Przyprawić do smaku solę i pieprzem, wymieszać. Podawać ciepłą na obiad.
Kapusta na gorąco
Kapusta szatkowana do potrawy. Główny składnik
Kapusta na gorąco
Kapusta z cebulą w garnku z dodatkiem wody i soli
Kapusta na gorąco
Kapusta biała gotowana do miękkości na kuchni
Kapusta na gorąco
Kapusta prawie gotowa, jeszcze tylko przyprawy

Tagi:

kapusta