monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Młoda kapusta zasmażana.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Młoda kapusta zasmażana jest idealnym dodatkiem do mięsa i ziemniaków.

Młoda kapusta zasmażana. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Młoda kapusta zasmażana.

 

  • 1 średnia kapusta
  • pęczek kopru świeżego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka magii
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka wołowa winiary
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta kwasku cytrynowego lub 1 łyżka octu

 

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta zasmażana.
Kapustę poszatkować i przelać na cedzaku wrzącą wodą. W garnku podsmażyć drobno pokrojoną w kostkę cebulę z 2 łyżkami masła, następnie wsypać sparzoną kapustę, dodać pokrojony koper, magę, kostkę wołową, sól i pieprz do smaku. Jak kapusta będzie miękka dodać szczyptę kwasku cytrynowego lub 1 łyżkę octu. Zasmażka: Jedną łyżkę masła rozpuścić na patelni, dodać jedną łyżkę mąki i wszystko razem wymieszać, chwilkę podsmażyć. Gotową zasmażkę dodać do gotującej się kapusty, wszystko razem wymieszać i chwilkę gotować.
Młoda kapusta zasmażana.
Podstawowym składnikiem jest młoda kapusta, która kroimy na 4 części.
Młoda kapusta zasmażana.
Młodą kapustę należy dokładnie poszatkować.
Młoda kapusta zasmażana.
Do gotującej się kapusty dodajemy świeżo pokrojony koperek.
Młoda kapusta zasmażana.
Do przygotowania zasmażki potrzebujemy 1 łyżkę masła i 1 łyżkę mąki.

Tagi:

kapusta