Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska duszona z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta pekińska duszona, jest smacznym dodatkiem do obiadu.

Kapusta pekińska duszona z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekińska duszona z warzywami

 

  • 1/2 kg kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 średniego pora
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2-3 łyżki oleju
  • sok z cytryny
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska duszona z warzywami
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta pekińska duszona z warzywami
Posiekany por podsmażyć na rozgrzanym oleju
Kapusta pekińska duszona z warzywami
Kapustę pekińską poszatkować razem z grubymi częściami
Kapusta pekińska duszona z warzywami
Dodać utartą marchewkę i dusić pod przykryciem do mękkości

Tagi:

kapusta