gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kapusta pekinska z pestkami granatu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Bardzo pyszna surówka do obiadu ale nieco wybuchowa.

Kapusta pekinska z pestkami  granatu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta pekinska z pestkami granatu

 

  • 1/2 kapusta pekińska
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 listki pora
  • koperek zielony
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 owoc granatu
  • 1 przyprawa do sałatek
  • 5łyżek oleju
  • 5 łyzek wody
  • 1 łyżeczka cukru brązowego

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekinska z pestkami granatu
Kapustę pekinśką kroimy drobno. Obieramy ze skórki paprykę czerwoną kroimy w paseczki,cebulę tez kroimy w paseczki,marchewkę obieramy i scieramy .Koperek siekamy,kukurydzę odsączamy a por kroimy drobno. Wyjmujemy pestki granatu część odkładamy az reszty wyciskamy łyzeczką sok.Łączymy wszystkie składniki .Wymieszać przyprawę do sałatek z olejemi ciepłą wodą i cukrem wymieszać wlać do kapusty ,całosć dobrze wymieszać .Na górę posypać ziarenka granatu i polać sokiem wycisniętym z pestek granatu. POLECAM!!!
Kapusta pekinska z pestkami  granatu
Kapustę pekinską myjemy i kroimy dowolnie.
Kapusta pekinska z pestkami  granatu
kukurydzę odsączamy na sitku z zalewy.
Kapusta pekinska z pestkami  granatu
Do pokrojonej kapurty dodajemy wszystkie składniki.