maggi200

maggi200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Kapusta pekińska z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można robić na kolację lub śniadanie

Kapusta pekińska z serem

Składniki:

Kapusta pekińska z serem

 

  • 1/4kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek
  • 10 dag żółtego sera w kawałku
  • 1/6 szklanki oliwy
  • 1 łyżka sok z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • cukier
  • 3 łyżki koperku pokrojonego
  • 3 łyżki szczypioru krojonego

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z serem
Aby zrobić kapustę pekińską z serem trzeba : Kapustę pokroić w cienkie paseczki . Ogórek pokroić jak na mizerię . Ser utrzeć na tarce jarzynowej .Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić ją w cienkie paseczki. Wymieszać wszystko. Zrobić sos ucierając olej z musztardą , sokiem z cytryny . Doprawić cukrem , solą . Polać sałatkę i zamieszać. Posypać koprem. i szczypiorem

Tagi:

sery ser kapusta