KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czy kapusta pekińska w takim wydaniu może tak smakować ?

Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK

 

  • składniki na jedną porcję:

 

  • garść kapusty pekińskiej,
  • kilka kawałków brokuła,
  • ząbek czosnku,
  • szalotka,
  • 1/2 łyżeczka imbiru,
  • sos sojowy do smaku,
  • papryczka ostra do smaku,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK
Rozgrzewamy wok z oliwą, dodajemy posiekany czosnek, cebulkę, papryczkę, imbir, wszystko szklimy na złoty kolor. Kapustę pekińska i brokuły dorzucamy do woka, doprawiamy sosem sojowym, smażymy kilka minut. Wszystko wykładamy na talerz i   można życzyć SMACZNEGO
Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK
Nagrzewamy wok, skrapiamy oliwą, dodajemy czosnek, imbir i paprykę.
Kapusta pekińsku z brokułami po AZJATYCK
brokuła rozdrabniamy na małe równomierne różyczki