Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kapusta smażona do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobre i na ciepło i na zimno

Kapusta smażona do obiadu

Składniki:

Kapusta smażona do obiadu

 

  • 40 dag kiszonej kapusty
  • 2 duże cebule
  • sól i pieprz
  • olej
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Kapusta smażona do obiadu
Kapustę kiszoną odciskamy, siekamy i zalewamy zimną wodą - gotujemy przez godzinę, a następnie dokładnie odcedzamy. W wysokiej patelni rozgrzewamy nieco oleju i smażymy na nim cebule pokrojone w kostkę z dodatkiem soli. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy odcedzoną kapustę i całość przesmażamy doprawiając do smaku jarzynka i pieprzem. Najlepiej smakuje podana na ciepło

Tagi:

kapusta