MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kapusta z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny ,ciepły dodatek do potraw ,kapusta włoska z masłem i koperkiem.

Kapusta z koperkiem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z koperkiem.

 

  • 500g kapusta włoska
  • kostka warzywna
  • 500 g masła
  • 2 łyżki koperku
  • sól,pieprz
  • 1 łyżeczka mąki

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem.
Kapustę szatkujemy ,opłukamy i wkładamy do garnka.Do garnka wlewamy zimną wodę, powinna przykryć kapustę. Gotujemy przez 10 minut a następnie odcedzamy na durszlaku.Po odcedzeniu kapustę wkładamy znowu do garnka, dodajemy 150 ml wody, soli, pieprzu, masła i kostkę, wszystko wmieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 15 minut.W szklance rozpuszczamy mąkę z łyżką zimnej wody i wlewamy do kapusty, gotujemy przez 3 minuty i wsypujemy koperek, mieszamy i przekładamy do salaterki.
Kapusta z koperkiem.
Kapustę szatkujemy i wkładamy do garnka z wodą, gotujemy przez 10 minut.
Kapusta z koperkiem.
Kapustę odcedzamy na durszlaku i przekładamy do garnka.
Kapusta z koperkiem.
Do kapysty dodajemy kostę warzywną, masło, wodę, sól i pieprz.

Tagi:

kapusta