Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z koperkiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta z koperkiem i warzywami to smaczny dodatek do obiadu.

Kapusta z koperkiem i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z koperkiem i warzywami

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały por
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawa jarzynka
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem i warzywami
Kapustę oczyścić, poszatkować, włożyć do rondla, zalać wodą, zagotować, odcedzić. Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w pół-krążki. Warzywa lekko podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do kapusty, wlać odrobinę wody, wsypać przyprawę i dusić do miękkości. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować. Następnie wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta z koperkiem i warzywami
Kapustę oczyścić poszatkować włożyć do garnka i wlać wodę
Kapusta z koperkiem i warzywami
Dodać podsmażone na maśle warzywa i dusić do miękkości