Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z papryką i patisonami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapusta pekińska z marynowaną papryką i patisonami to pyszny dodatek do obiadu. Bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Kapusta z papryką i patisonami

Składniki:

Kapusta z papryką i patisonami

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 jabłko
  • 2 papryki marynowane
  • 5-6 patisonów marynowanych
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka majonezu light
  • opcjonalnie sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta z papryką i patisonami

ETAP 1:

Kapusta z papryką i patisonami
Posiekaną kapustę pekińską wymieszać z curry.

Kapustę posiekać włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry i wymieszać.

ETAP 2:

Kapusta z papryką i patisonami
Wszystkie składniki włożyć do miski z kapustą.

Obraną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o średnich otworach.

Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, patisony posiekać.

Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty.

ETAP 3:

Kapusta z papryką i patisonami
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem.

Połączyć z majonezem, wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem.


Tagi:

surówka