Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z papryką
Z kapusty odciskamy sok, następnie drobno szatkujemy kapustę i przekładamy ją do miseczki, dodajemy czosnek granulowany oraz oregano i oliwę z oliwek - mieszamy. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę, dodajemy ją do kapusty. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Podajemy jako dodatek, oprószając pieprzem.
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką Surówka z kiszonej kapusty z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-281693.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką Surówka z kiszonej kapusty z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-281694.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką Surówka z kiszonej kapusty z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-281695.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty z papryką Surówka z kiszonej kapusty z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-z-papryka-281696.jpg)