Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorami i papryką
Umytą marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinkach. Następnie ostudzić, obrać i razem z jajkami, cebulą i ogórkami pokroić w drobną kostkę. Marynowaną paprykę i pomidorki pokroić w grubszą kostkę. Groszek osączyć z zalewy.
Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem majonezowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.