Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Kapusta z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do zagęszczenia kapusty z pomidorami nie używać zasmażki, jedynie rozgnieść nieco samej kapusty na miazgę.

Kapusta z pomidorami

Składniki:

Kapusta z pomidorami

 

  • 2 porcje:
  • 40 dag kapusty
  • 6-8 pomidorów lub jedna czubata łyżka stołowa przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • kminek
  • sól cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta z pomidorami
Kapustę poszatkować i gotować do miękkości w wodzie z dodatkiem kminku, soli i cebuli. Gdy woda zawrze włożyć pokrojone w kostkę pomidory (najlepiej obrane) lub dodać przecier pomidorowy. Zbędną wodę odparować. Kapusta powinna być bardzo miękka.