MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kapusta z pomidorem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kapusta z pachnącym świeżym pomidorem i dużą ilością koperku.

Kapusta z pomidorem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z pomidorem.

 

  • 1 mała kapusta włoska
  • 1 świeży mięsisty pomidor
  • kostka warzywna
  • sól, pieprz
  • 100ml wodo
  • świeży koperek
  • 1 łyżka oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pomidorem.
Kapustę opłukujemy i szatkujemy , wkładamy do garnka. Dodajemy sól, pieprz, kostkę, wodę, mieszamy i gotujemy przez 20 minut. Pomidor opłukujemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej , dodajemy pomidora i smażymy przez 5 minut.Następnie całą zawartość patelni wlewamy do garnka z kapustą, mieszamy i razem gotujemy przez 2 minuty. Do kapusty dodajemy sporą ilość pokrojonego koperku, mieszamy. Ciepłą przekładamy do salaterki i znów posypujemy świeżym koperkiem.
Kapusta z pomidorem.
Kapustę włoską opłukujemy , dzielimy na połówki i szatkujemy.
Kapusta z pomidorem.
Na patelnię wlewamy olej i smażymy pokrojonego pomidora.
Kapusta z pomidorem.
Do ugotowanej kapusty dodajemy pomidora z olejem i koperek.
Kapusta z pomidorem.
Gotową kapustę przekładamy do salaterki i posypujemy świeżym koperkiem.