monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1328]

Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sama byłam zaskoczona dodatkami do kiszonej jakie mi przyszły do głowy ale smak jest obłędny!,serdecznie polecam:D

Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie

 

  • duża garść kiszonej kapusty
  • 1 mała cebula
  • 7 rzodkiewek
  • 3-4 gałązki koperku
  • 2,5 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie
Kapustę odcisnąć i przepłukać pod bieżącą wodę i ponownie odcisnąć (jeśli jest bardzo kwaśna). Drobno poszatkować i przełożyć do miski. Obraną cebulkę drobniutko posiekać i połączyć z kapustą. Umytym i suchym rzodkiewkom poodcinać końcówki i zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.Koperek poobrywać z gałązek i drobno pokroić,dodać do reszty składników. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać olej,wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę,aby dobrze smaki się połączyły. Smacznego!
Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie
przepłukaną i odciśniętą kapustę drobno poszatkować
Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie
do kapusty dodać drobno posiekaną cebulkę
Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie
rzodkiewkę zetrzeć na dużych oczkach i dodać do miski
Kapustka kiszona z rzodkiewka i koperkie
dodać pokrojony koperek przyprawy i olej i wymieszać

Tagi:

kapusta