Sposób przygotowania:
Karczek duszony z porem
Umyty por pokroić w krążki.
Mięso natrzeć solą. pieprzem oraz czerwoną papryką.
Na patelni rozgrzać olej, na gorący olej nałożyć plastry mięsa oraz listki laurowe, mięso zrumienić, dodać pokrojony por , chwilę razem smażyć.
Gdy por się lekko zrumieni dodac przeciśnięte ząbki czosnku oraz wlać wodę. Patelnie przykryć pokrywą. Wszystko razem dusić na średnim ogniu przez około 1.5 godziny lub do czasu aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności dolać odrobinę więcej wody.
Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody, dodać do mięsa, gotować razem przez około 5 minut.
Powstały sos przelać i przetrzeć przez sitko a mięso podsmażyć na tym co pozostało.
Idealne do ziemniaków i ulubionej surówki.
Smacznego :)
Mięso natrzeć solą. pieprzem oraz czerwoną papryką.
Na patelni rozgrzać olej, na gorący olej nałożyć plastry mięsa oraz listki laurowe, mięso zrumienić, dodać pokrojony por , chwilę razem smażyć.
Gdy por się lekko zrumieni dodac przeciśnięte ząbki czosnku oraz wlać wodę. Patelnie przykryć pokrywą. Wszystko razem dusić na średnim ogniu przez około 1.5 godziny lub do czasu aż mięso będzie miękkie. W razie konieczności dolać odrobinę więcej wody.
Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody, dodać do mięsa, gotować razem przez około 5 minut.
Powstały sos przelać i przetrzeć przez sitko a mięso podsmażyć na tym co pozostało.
Idealne do ziemniaków i ulubionej surówki.
Smacznego :)