Sposób przygotowania:
Pierś w sosie ananasowym z warzywami i ryżem
Ryż wsypujemy do gotującej się wody, dodajemy sól i mrożony szpinak, gotujemy do momentu aż woda się wchłonie ( około 20 minut ). Zawijamy garnek w ręcznik i odstawiamy.
Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy mrożone warzywa i pierś z kurczaka, masło i sól. Gotujemy do miękości warzyw i mięsa.
Do garnka dodajemy ananasa razem z sokiem i połowę śmietanki oraz przyprawy. Gotujemy razem przez kilka minut. Do pozostałej śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do sosu i gotujemy przez chwilę. Ugotowane mięso kroimy w kostkę. Ryż wykładamy na talerze i dodajemy warzywa i mięso.
Do drugiego garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Wkładamy mrożone warzywa i pierś z kurczaka, masło i sól. Gotujemy do miękości warzyw i mięsa.
Do garnka dodajemy ananasa razem z sokiem i połowę śmietanki oraz przyprawy. Gotujemy razem przez kilka minut. Do pozostałej śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do sosu i gotujemy przez chwilę. Ugotowane mięso kroimy w kostkę. Ryż wykładamy na talerze i dodajemy warzywa i mięso.