eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Karczek Eli po staropolsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pyszna pikantna karkówka z grilla.

Karczek Eli po staropolsku

Składniki:

Karczek Eli po staropolsku

 

  • 5 plastrów karczku wieprzowego
  • 1 marynata Staropolska Winiary
  • 5 łyżek oleju
  • 1 sos tatarski lub paprykowy Winiary

Sposób przygotowania:

Karczek Eli po staropolsku
Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym płaty karczku lekko rozbić tłuczkiem.Do woreczka wsypać marynatę,dodać olej i wymieszać.Do marynaty w woreczku dodać mięso i obtoczyć marynatą.Woreczek zamknąć zapinką i włożyć do lodówki przynajmniej na 30 minut (ja trzymałam 6 godzin).Mięso wyjąć z marynaty i piec na grillu (odwrócic na drugą stronę w połowie pieczenia) około 25-30 minut.Podawać z sosem tatarskim lub paprykowym Winiary.Smacznego!

Tagi:

marynaty sosy