Sposób przygotowania:
Karkówka Eli duszona w młodej kapuścieprzygotowanie mięsa
Połowę pęczka koperku opłukać,osuszyć i pokroić. Połączyć olej,czosnek,przyprawę do kiełbasek i koperek. Mięso włożyć do marynaty i przechować w lodówce przez 5 godzin.
przygotowanie mięsa cd
Oczyszczone z marynaty płaty mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa.
przygotowanie mięsa cd
Płaty mięsa podsmażyć z obu stron na złoty kolor na oleju z marynaty.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić.
przygotowanie kapusty
Kapustę dość grubo pokroić i gotować w osolonym wrzątku na pół miękko.
przygotowanie kapusty cd
Na patelnię ze smażenia mięsa dodać cebulę, pozostałą marynatę i smażyć, aż cebula zmięknie.
przygotowanie kapusty cd
Pęczek koperku opłukać, osuszyć i pokroić.
przygotowanie kapusty cd
Podgotowaną kapustę dodać do przesmażonej cebuli, podlać wodą z gotowania kapusty, dodać podsmażone mięso,przykryć i dusić do miękkości.
przygotowanie kapusty cd
Z kapusty wyjąć gotowe mięso. Dodać do kapusty ocet i koperek.
podawanie dania
Kapustę z karkówką podawać z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Magdalena88