Sposób przygotowania:
Zasmażana młoda kapustka na masełkuKrok 1
Kapustę obmyłam i poszatkowałam, włożyłam do garnuszka i dodałam pół szklanki wody, sparzyłam kapustkę lekko i polałam ją masełkiem. Smażyłam na małym ogniu do momentu nabrania kolorku.
W między czasie doprawiłam solą, pieprzem i papryką czerwoną mieloną słodką.
Koperek obmyłam, obcięłam same zielone pędy i pokroiłam drobniutko. Dodałam go do zasmażanej kapustki( ależ zapach),wymieszałam, jeszcze chwile smażyłam i gotowe.
Krok 2
Ziemniaczki młode obrałam, umyłam, pokroiłam w ćwiartki i włożyłam do garnka z osoloną wodą. Ugotowałam, odcedziłam i tłuczkiem ugniotłam.
Łyżką do lodów nakładałam po 3 kuleczki, udekorowałam koperkiem. Dodałam zasmażaną kapustkę, oraz jaja usmażone na masełku ze szczypiorkiem.