Sposób przygotowania:
Sos śmietankowy z kurczakiem
Kurczaka oczyścić, pokroić na średnią kostkę. Obsypać przyprawami. Odstawić do lodówki na około 2 godziny. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Podsmażyć.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i podsmażyć.
W 0,5l wody rozpuścić kostkę rosołową. Wlać do kurczaka.
Dodać podsmażoną cebulę. Całość dusić około 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką i zahartować.
Wlać do kurczaka.
W garnku rozgrzać olej, wrzucić kurczaka i podsmażyć.
W 0,5l wody rozpuścić kostkę rosołową. Wlać do kurczaka.
Dodać podsmażoną cebulę. Całość dusić około 15 minut. Śmietanę połączyć z mąką i zahartować.
Wlać do kurczaka.