Sposób przygotowania:
Karkówka z opieńkami
Dokładnie umytą i osuszoną karkówkę kroimy w kostkę. Opieńki dokładnie oczyszczamy. Małe zostawiamy w całości. Z dużych odcinamy korzonki, a kapelusze dzielimy na mniejsze kawałki.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso. Gdy będzie rumiane przekładamy ja na talerz.
Na patelnię dajemy przygotowane wcześniej grzyby i je obsmażamy. Następnie dodajemy do nich mięso i mieszamy. Całość posypujemy mąką i smażymy przez chwilę, by mąka straciła swój surowy smak. Wlewamy wodę i przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy mięso. Gdy będzie rumiane przekładamy ja na talerz.
Na patelnię dajemy przygotowane wcześniej grzyby i je obsmażamy. Następnie dodajemy do nich mięso i mieszamy. Całość posypujemy mąką i smażymy przez chwilę, by mąka straciła swój surowy smak. Wlewamy wodę i przyprawiamy do smaku. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Magdalena88
Marika-
Hrabina w kuchni
misia5
ciasteczka
misia5
Oj tak :) Jedno z ulubionych dań mojego męża :)