gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczona karkówka pasuje na ciepło jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapki. Prosty przepis. Polecam.

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

Składniki:

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą

 

  • 1,2 kg karkówki wieprzowej,
  • 2 łyżki rozmarynu suszonego,
  • 2 łyżki gorczycy,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona z rozmarynem i gorczycą
Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, rozmarynem. Gorczycę lekko rozcieramy w moździerzu. Posypujemy karkówkę, lekko wcierając. Wkładamy do folii do pieczenia. Odstawiamy do lodówki na około 2 godziny ( najlepiej na noc).

Pieczemy ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe jak i zimno na kanapkę.

Smacznego.