Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona w płatkach czosnku
Karkówkę myjemy, osuszamy, do miseczki wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy.
Dokładnie nacieramy mięso, przekładamy do miski, obkładamy płatkami czosnku, miskę z mięsem zawijamy w folię, na trzy dni wstawiamy do lodówki.
Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Upieczone mięso przed krojeniem mocno schładzamy, będzie się lepiej kroiło.
Dokładnie nacieramy mięso, przekładamy do miski, obkładamy płatkami czosnku, miskę z mięsem zawijamy w folię, na trzy dni wstawiamy do lodówki.
Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni.
Upieczone mięso przed krojeniem mocno schładzamy, będzie się lepiej kroiło.