gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Karkówka pieczona na piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna karkówka pieczona z piwem, musztarda i ketchupem. Wspaniała jako danie obiadowe. Polecam. ;)

Karkówka pieczona na piwie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka pieczona na piwie

 

  • 0,5 kg karkówki,
  • 3 łyżki musztardy chrzanowej,
  • 4 łyżeczki ketchupu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1 szklanka piwa

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona na piwie
Karkówkę kroimy w plastry, Do miski wrzucamy karkówkę, ketchup, musztardę i przyprawy. Odstawiamy na 30 minut. mięso wykładamy na blaszkę i podlewamy piwem. Pieczemy ok 1 godzimy w 180 stopniach. Podajemy z dowolnymi dodatkami np; pieczonymi ziemnakiami i surówką z czerwonej kapusty. Polecam. Smacznego ;) 
Karkówka pieczona na piwie
przyprawiamy mięso wykładamy na blaszkę i podlewamy piwem.