Sposób przygotowania:
Karkówka w marynacie korzennej.
Mięso na karkówkę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić na kawałki wielkości kotletów.Przyrządzić marynatę na
bazie przypraw korzennych,musztardy,oliwy,szczypty przyprawy do grilla,pieprzu i soli.Wymieszać i obtaczać kawałki mięsa w ma-
-rynacie,po czym odstawić na kilka godzin,aby mięso przeszło
zapachem i smakiem bejcy.Na drugi dzień dać na grilla(może być
elektryczny) i obracać kawałki mięsa na obydwie strony.Po upiecz-
-eniu podawać z równie pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomi-
-dorów.
Pokroić na kawałki wielkości kotletów.Przyrządzić marynatę na
bazie przypraw korzennych,musztardy,oliwy,szczypty przyprawy do grilla,pieprzu i soli.Wymieszać i obtaczać kawałki mięsa w ma-
-rynacie,po czym odstawić na kilka godzin,aby mięso przeszło
zapachem i smakiem bejcy.Na drugi dzień dać na grilla(może być
elektryczny) i obracać kawałki mięsa na obydwie strony.Po upiecz-
-eniu podawać z równie pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomi-
-dorów.