pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Karkówka z cząbrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karkówka w marynacie z cząbrem doskonała pieczona jak również smażona na grillu. Gorąco Polecam!

Karkówka z cząbrem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karkówka z cząbrem

 

  • 1-1,5 kg karkówki
  • 1/2 szklanki oleju
  • kilka gałązek świeżego cząbru
  • 2-3 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1-2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pieprz ziołowy, pieprz czarny, szczypta soli, papryka mielona słodka i ostra, zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

Karkówka z cząbrem
Karkówkę umyć i pokroić na plastry. Przyprawy wymieszać z olejem. Umyty i osuszony cząber posiekać i dodać do oleju. Przygotowana marynatą posmarować każdy kawałek karkówki. Wysmarowane mięso włożyć na dobę do lodówki. Następnego dnia karkówkę smażymy z obu stron na grillu lub pieczemy w piekarniku.
Karkówka z cząbrem
Pokroić karkówkę, posiekać cząber i przygotować marynatę.
Karkówka z cząbrem
Każdy kawałek karkówki dokładnie posmarować marynatą.
Karkówka z cząbrem
Posmarowaną marynatą karkówkę włożyć na 24 godziny do lodówki.