jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Deser aroniowo- dyniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Deser należy do tych, które powstają błyskawicznie. Wystarczy zmiksować poszczególne składniki i gotowe.

Deser aroniowo- dyniowy

Składniki:

Deser aroniowo- dyniowy

SKŁADNIKI

  • 400 ml jogurtu naturalnego,
  • 400 ml jogurtu brzoskwiniowego,
  • 200 gram sera z wiaderka,
  • Około 0,5 szklanki gęstego puree dyniowego,
  • 2 łyżki rozgotowanej i zmiksowanej aronii,
  • Ewentualnie cukier puder do smaku

Sposób przygotowania:

Deser aroniowo- dyniowy

ETAP1

Deser aroniowo- dyniowy
Do zmiksowanych jogurtów dodajemy ser

Jogurty łączymy ze sobą i miksujemy na jednolity kolor. Gotowy jogurt dzielimy na dwie równe części. Do każdej z części dodajemy ser.

ETAP 2

Deser aroniowo- dyniowy
Dynię oraz aronię dodajemy do poszczególnych części deseru

Gdy ser połączymy z jogurtem, do jednej z części dodajemy dynię, a do drugiej aroniowy mus. Poszczególne części miksujemy.

ETAP 3

Deser aroniowo- dyniowy
Po dodaniu dyni i aronii deserki miksujemy do uzyskania jednolitego koloru

Otrzymane, kolorowe masy możemy posłodzić do smaku. Następnie wykładamy je naprzemiennie do przygotowanych szklanek. Deserki dowolnie dekorujemy i podajemy. Przed podaniem, można także je schłodzić.


Tagi:

dynia desery