Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Karnawałowa przekąska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przekąska karnawałowa ze szparagami

Karnawałowa przekąska Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Karnawałowa przekąska

 

  • marynowane szparagi
  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 15 dag twarogu półtustego
  • ketchup
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Karnawałowa przekąska
Efektownie podana smaczna salatka ze szparagami. Kapustę pekińską bardzo drobno siekamy, lekko solimy i mieszamy. Do 6 szerokich lampek na wino nakładamy równomiernie poszatkowaną kapustę na około 0,5 wysokości kieliszka. Następnie obficie polewamy kapuste ketchupem. Ser bialy kroimy w jak najmniejsza kostke i posypujemy nią ketchup, ponownie polewamy ser ketchupem, ale tylko dekoracyjnie na środku sera. 18 szparagów kroimy w 2 centymetrowe paseczki i układamy je na samej górze naszej przekąski by pięknie uwieńczyć jej wygląd. karnawałowa przekąska gotowa!
Karnawałowa przekąska
Efektownie podana smaczna salatka ze szparagami.
Karnawałowa przekąska
Następnie obficie polewamy kapuste ketchupem. .
Karnawałowa przekąska
Etap 3

Tagi:

szparagi