izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Karnawałowe koreczki z śledziem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Idealna przekąska na karnawałowe imprezy.

Karnawałowe koreczki z śledziem

Składniki:

Karnawałowe koreczki z śledziem

 

  • ok. 1/2 kg śledzi matiasów
  • ok. 4 ogórki kiszone
  • 3 szt. marchewki
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Karnawałowe koreczki z śledziem
Śledzie matiasy mocz dwie godziny w zimnej wodzie, osącz je. Marchewkę umyj, obierz, włóż do garnka i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowaną marchewkę ostudź, a następnie pokrój na plasterki. Ogórki kiszone również pokrój na plasterki. Wymoczone śledzie pokrój na kawałki. Na wykałaczki nabijaj najpierw kawałek śledzia, potem plasterek marchewki, a na końcu plasterek ogórka, aż do wyczerpania składników.